Leergang ‘Effectieve beleidsontwikkeling met data science’

18 mei 2018 09:00 - 17:00 |  Centraal Museum, Utrecht
Georganiseerd door: ScienceWorks i.s.m. Leiden Centre of Data Science (LCDS)
Toegangsprijs: NVRR-leden: € 1.450,- excl. 21% BTW

Samen met het Leiden Centre of Data Science (LCDS) organiseert ScienceWorks op 18, 25 mei en 1 juni de leergang 'Effectieve Beleidsontwikkeling met data science'.

Onderbouwing van beleid is een proces dat steeds meer mogelijkheden biedt. Data spelen daarin een cruciale rol. De technieken om data te analyseren en in te zetten voor beleidsontwikkeling worden steeds geavanceerder en dat vraagt van beleidsmakers inzichten in de allernieuwste mogelijkheden. Tevens moet daarbij bekend zijn onder welke randvoorwaarden deze kunnen en mogen worden ingezet. Rekening moet worden gehouden met de inwerkingtreding van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) op 25 mei dit jaar.

Deze leergang is speciaal bedoeld voor beleidsmedewerkers die verantwoordelijk zijn voor het onderbouwen van beleid met kennis en data. Parallel hieraan loopt een driedaagse leergang voor data scientists en statistici die data daadwerkelijk bewerken. Met behulp van een case study wordt aan de beleidsmakers geleerd welke opdrachten je kunt uitzetten met data en wat je daarvan kunt verwachten. Deze case zal deels uitgevoerd worden door de deelnemers aan de parallele leergang. Tussen beide leergangen vindt interactie plaats om de onderlinge verwachtingen en mogelijkheden over datagebruik nader aan te scherpen om zo uw beleid doelmatiger en innovatief te ontwikkelen.

Deelname NVRR-leden
NVRR-leden krijgen bij deelname € 200,- korting. Deelname voor NVRR-leden bedraagt € 1.450,- (excl. 21% BTW) in plaats van € 1.650,- (excl. 21% BTW). Gebruik hiervoor bij registratie de code NVRRSCIENCE18.

Meer informatie over het programma en aanmelden vindt u hier >>


Meer informatie