Mocht u deze nieuwsbrief niet goed kunnen lezen, klik dan hier

NVRR Nederlandse Vereniging van Rekenkamers en Rekenkamercommissies
NVRR NIEUWSBRIEF 4 november 2016

Algemene Ledenvergadering NVRR

Wij nodigen u van harte uit voor de Algemene Ledenvergadering op 17 november a.s. bij de Algemene Rekenkamer in Den Haag. 

De Algemene Ledenvergadering begint om 10.00 uur, waarna aansluitend de Samenwerkingsdag met de AR en de uitreiking van de Goudvink plaatsvindt. De Samenwerkingsdag staat in het thema van Rekenkamers in het digitale tijdperk. Tijdens de Samenwerkingsdag worden ook de resultaten van de Spotdag gepresenteerd. 

Meer informatie en aanmelden vindt u op onze website >>

17 november: Samenwerkingsdag AR-NVRR

Op donderdag 17 november is het weer zo ver: de Samenwerkingsdag van de NVRR en de Algemene Rekenkamer. We nodigen alle medewerkers van lokale, provinciale en waterschapsrekenkamer(commissie)s en alle medewerkers van de Algemene Rekenkamer uit om tijdens deze dag het thema ‘Rekenkamers in het digitale tijdperk’ te verkennen.

Programma
Tijdens de dag kunt u volop inspiratie opdoen en kennismaken met nieuwe (onderzoeks)tools en digitale ontwikkelingen. Er is een ruime keuze aan workshops die u kunt volgen. 
Daarnaast presenteren we tijdens de samenwerkingsdag de resultaten van de Spotdag; ons eerste gezamenlijke onderzoek als rekenkamer(commissie)s onder bewoners. Wat vinden de bewoners die we hebben gesproken van de gebruiksvriendelijkheid van de digitale dienstverlening van de overheid? En, last but not least: op 17 november wordt de winnaar van de Goudvink gekozen. Welk rekenkamerrapport heeft het ‘verschil’ gemaakt?

Kortom, redenen genoeg om op 17 november naar de Samenwerkingsdag te komen!
Benieuwd naar het programma en de workshops? Lees verder op onze website >>

Shortlist Goudvink

Het digitale stemlokaal voor de inzendingen op longlist is eerder deze week gesloten. We hebben een viertal inzendingen die doorgaan naar de shortlist en daarmee genomineerd zijn voor de Goudvink 2016. Dit zijn de inzendingen van:

  • Rekenkamer Breda - Verbonden partijen en de rol van de raad
  • Rekenkamer Heerlen - 3Decentralisaties in beeld gebracht
  • Rekenkamer Oost Nederland - Een majeure opdracht Overijssel
  • Rekenkamer Utrecht - Een paleis voor de muziek

Op 17 november tijdens de Samenwerkingsdag in Den Haag, presenteren de genomineerden hun inzending waarna de leden van de NVRR een winnaar kiezen. U bent daar toch ook bij?

Mooi succes tijdens eerste Spotdag!

Het is alweer drie weken geleden, 10 oktober jl., dat in 16 gemeenten de ervaringen met digitale dienstverlening zijn gespot door leden van rekenkamer(commissie)s en Algemene Rekenkamer collega's. Met deze eerste Spotdag is een mooie respons behaald!

Lees hier meer over de uitkomsten van de Spotdag >>

3D-denktank

Op donderdag 6 oktober is de tweede 3D-denktankbijeenkomst in Utrecht gehouden.

Belangrijkste gesprekpunten: "Hoe was het met het op tijd indienen van de jaarrekening en hoe waren de 3D's daarin opgenomen" en "Op welke wijze is de inkoop bij de 3D's geregeld?". Daarnaast is de zogeheten "0-meting van Haarlemmermeer" inhoudelijk besproken met een mooie reflectie op de stand van zaken en de rol van de raad in het sociale domein. 

Lees verder op onze website >>

De Drie Vragen: Databehoefte van rekenkamers

Op de drie vragen ‘Databehoefte rekenkamers’ die in oktober is uitgezet hebben 88 leden geantwoord. Wederom een goede respons, bedankt daarvoor. Dat versterkt ons in de mening dat de drie vragen laagdrempelig zijn en onderwerpen aansnijden die actueel en/of nuttig zijn. Hieronder volgt een eerste schets van de respons op de drie vragen. Als over gemeenten wordt gesproken bedoelen we uiteraard ook provincies en waterschappen.

Lees hier meer over uitkomst van de Drie Vragen >>

Landelijke Kenniskring

Op 8 december a.s. vindt van 10.00 tot 12.15 uur de volgende Landelijke Kenniskring plaats in Utrecht. 

In de vergadering wordt in ieder geval ruimte besteed aan de ontwikkelingen rond de implementatie van de Omgevingswet.

Meer informatie vindt u op onze website >>

Driedaagse Leergang Beleidsonderzoek en Beleidsevaluatie

Jaarlijks orgaiseert ScienceWorks een leergang in het kader van beleidsonderzoek. Dit jaar staat de leergang in het teken van Onderzoeksmethoden en - technieken voor Doelmatiger Beleid. De leergang vindt plaats op de vrijdagen 4, 11 en 18 november 2016 in Utrecht onder coördinatie van Dr. Peter van der Knaap en Prof. dr. Peter van Hoesel.

Meer informatie over de leergang vindt u op onze website >>

Laatste nieuws

Klik hier als u zich wilt uitschrijven van deze nieuwsbrief