Skip to main content

Bijeenkomst Kennisplatform Limburgse Rekenkamers

Gepubliceerd op:
dinsdag 21-05-2024
Gepubliceerd door:
NVRR secretariaat

21

juni

Tijdstip

Start: 12:45
tot 17:00 uur.

Locatie

Stadhuis Venlo

Organisator

Limburgse Rekenkamers

Bijeenkomst Kennisplatform Limburgse Rekenkamers

Locatie

Stadhuis Venlo, Markt 2, 5911 HD Venlo – let op, dus niet het stadskantoor!
Het stadhuis ligt in de binnenstad van Venlo op 5 minuten loopafstand van het station. Parkeren kan in diverse parkeergarages aan de rand van het centrum (onder meer Q-Park Roermondse Poort, Q-Park Maasboulevard, Q-Park Nolensplein)

Aanmelden

De opgave van (mogelijke) onderzoek-voornemens van uw Rekenkamer ontvangen we graag z.s.m.!
Opgave van deelname aan de bijeenkomst vanuit uw Rekenkamer graag uiterlijk 1 juni aanmelden bij Arno Vestjens: arnovestjens@roermond.nl of 0475-359460.

Programma

12:45-13.30 uur

Ontvangst/inloop met koffie&thee en broodjes

13:30 uur

Welkomstwoord

Klaartje Peters, voorzitter van de Rekenkamer Venlo

13:30-14.45 uur

Deel 1: Wat moeten wij rekenkamers met de Woo?

Arjan Kok is jurist en werkt bij de Rekenkamer Metropool Amsterdam. Hij is ook lid van de rekenkamer van de gemeente Koggenland. Voor het later dit jaar te verschijnen Handboek Rekenkamers van de NVRR schreef hij onder meer een hoofdstuk over de Woo.

Net als elk ander bestuursorgaan moet een rekenkamer zich houden aan de Wet Open Overheid (Woo). Maar wat betekent dat concreet? Kunnen wij WOO-verzoeken krijgen, en zijn er verplichtingen waar we aan moeten voldoen? Wat betekent de Woo voor het onderzoek dat we doen? Arjan Kok verzorgt een interactieve inleiding over de betekenis en consequenties van de Woo voor rekenkamers. Aansluitend is er gelegenheid voor vragen en onderlinge discussie, onder leiding van Klaartje Peters (rekenkamervoorzitter Venlo).

14.45-15.00 uur

Pauze met koffie & thee en Limburgse vlaai

15.00-16.00 uur

Deel 2: Onderzoek voornemens

Ard Schilder, directeur Zuidelijke Rekenkamer

In het tweede deel van de bijeenkomst willen we het gesprek voeren over onderlinge uitwisseling, afstemming en samenwerking in concrete onderzoeken. Onder leiding van Ard Schilder (directeur Zuidelijke Rekenkamer) bespreken we onze onderzoeks-ideeën en -voornemens voor de tweede helft van 2024. We hopen dat dit leidt tot uitwisseling en afstemming bij de nadere uitwerking van de onderwerpen, en mogelijk zelfs tot samenwerking. De discussie kan ook inspiratie opleveren voor uw onderzoeksprogramma voor 2025.

We willen dit 2e onderdeel graag voorbereiden. Daarom het verzoek aan elke rekenkamer om 1 of 2 onderzoeksonderwerpen te noemen waar uw rekenkamer later in 2024 (mogelijk) mee zou willen starten. Dus géén lopende of reeds uitbestede onderzoeken, maar voornemens of ideeën. Enkele regels ter toelichting stellen we op prijs. Als u het leuk vindt om uw onderwerp te ‘pitchen’ in 2 minuten, geef dat dan ook aan in uw mail.

16.00-17.00 uur

Afsluiting met een drankje