Skip to main content

Bijeenkomst kring Oost

Gepubliceerd op:
woensdag 10-07-2024
Gepubliceerd door:
NVRR secretariaat

23

oktober

Tijdstip

Start: 17:45
tot 21:00 uur.

Locatie

Stadshuis Almelo

Organisator

Kring Oost

Bijeenkomst kring Oost

Het is alweer een hele tijd geleden dat we als Oostelijke Rekenkamers samen iets georganiseerd hebben terwijl we toch veel van elkaar kunnen leren. Reden genoeg om in het najaar en wel op op woensdag 23 oktober in stadshuis van Almelo bij elkaar te komen. Er staan die avond twee thema’s op de agenda waarover we in gesprek gaan:

  1. Hoe zorg je voor een goede relatie / communicatie met de raad, passend bij de onafhankelijke positie van de Rekenkamer?
    Uitdagingen die we hierbij zien, zijn: De wet versterking rekenkamers waardoor raadsleden geen zitting meer mogen hebben in rekenkamers. De hoge ‘doorloopsnelheid’ van volksvertegenwoordigers en soms compleet nieuwe fracties na de verkiezingen. Verdelen van de aandacht door de rekenkamers die voor meerdere raden werken, etc
  2. Welke ‘opstartproblemen’ ervaren rekenkamers bij de ‘herstart’ na de implementatie van de nieuwe wetgeving?
    De relatie met de gemeenteraad is bij het vorige thema besproken maar hoe zit het met de vervulling van vacatures in de rekenkamer? Hoe gemakkelijk c.q. moeilijk is het om kwalitatief goede onderzoeksbureaus te vinden? Hoe staat het met de beschikbare budgetten die nodig zijn voor een goede taakuitoefening?

We willen er vooral een ‘praktische bijeenkomst’ van maken zonder ‘zwaarmoedige’ verhalen maar wel met een hoog ‘van elkaar leren’ gehalte.

De ontvangst is vanaf 17.45 uur met een broodje en de gelegenheid om kennis te maken en te netwerken. Het programma start om 19 uur en duurt tot 21 uur waarna er een borrel met hapje klaar staat.

23 oktober 2024

"*" geeft vereiste velden aan

Ik meld mij aan voor*
Aanvang*
De ontvangst is vanaf 17.45 uur met een broodje en de gelegenheid om kennis te maken en te netwerken. Het programma start om 19 uur en duurt tot 21 uur.
Deelname borrel*
Na 21 uur zal er een borrel met hapje klaarstaan. Wilt u aan de borrel deelnemen?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.