Skip to main content

Lunchwebinar de rekenkamer en risicomanagement

Gepubliceerd op:
vrijdag 24-02-2023
Gepubliceerd door:
NVRR secretariaat

30

maart

Tijdstip

Start: 12:00
tot 13:00 uur.

Locatie

Online

Organisator

NVRR

Lunchwebinar de rekenkamer en risicomanagement

Integraal management is de sleutel voor het versterken van het strategisch vermogen van gemeenten. Dit is onmisbaar voor het in goede banen leiden van de grote maatschappelijke opgaven. Hoe doen we het nu? Hoe kan het beter? En wat kun je met dit thema als rekenkamer?

Tijdens dit webinar zal Chris Ravensbergen ingaan op hoe je de gekozen methode van risicomanagement als rekenkamer kan beoordelen op doelmatigheid en doeltreffendheid en op welke manieren je risicomanagement mee zou kunnen nemen in rekenkameronderzoeken.

Chris Ravensbergen is directeur van VNG Risicobeheer en is tevens buitenpromovendus bij de Universiteit Twente en TU Delft. In zijn promotieonderzoek ontwikkelt hij een model waarin risico-inschattingen worden geïntegreerd met politiek-bestuurlijke motieven ter verklaring van het risicogedrag van gemeenten met betrekking tot de verzekering van gemeentelijk vastgoed. Chris past vanuit VNG Risicobeheer het kritisch denken over risicomanagement en scenariodenken regelmatig toe bij en samen met gemeenten.