Skip to main content

Training: Vergroot de impact van je rekenkamer

Gepubliceerd op:
maandag 07-08-2023
Gepubliceerd door:
NVRR secretariaat

10

november

Tijdstip

Start: 10:00
tot 16:00 uur.

Locatie

De Observant in Amersfoort (www.observant.nl)

Organisator

NVRR

Training: Vergroot de impact van je rekenkamer

Als lid van de rekenkamer is analytisch vermogen en inhoudelijke kennis van belang. De opvattingen over uw kennis en inzichten worden, echter, ook mede bepaald door de manier waarop u deze kennis communiceert. Die manier heeft invloed op hoe deze wordt ontvangen en begrepen. Hierbij spelen non-verbale signalen, gedrag en belangen een belangrijke rol.

Om de intentie van adviezen over het voetlicht te krijgen is het derhalve van belang dat deze congruent is met de wijze waarop u deze communiceert. Wanneer de vorm en inhoud congruent is heeft u maximale impact.

Dat vraagt om bewustzijn van de eigen communicatiestijl zodat u ook in staat bent professioneel af te stemmen op uw boodschap en de personen voor wie het advies is bedoeld. Dit versterkt de ontvankelijkheid voor de logica en zorgvuldigheid van de bevindingen en vergroot het draagvlak voor de aanbevelingen ter verbetering.

De werkwijze

Praktijkcasussen en een helder theoretisch kader wisselen elkaar af waarbij u ontdekt waar uw talent ligt als professioneel adviseur. Het gaat daarbij niet over het goed of fout maar over de voor- en nadelen van iedere advies stijl. U krijgt concrete handvatten mee voor uw dagelijkse praktijk en u leert van u medecursisten.

Leerdoelen

  • Verdieping van het zicht krijgen op uw eigen stijl van adviseren
  • Herkennen van verschillende stijlen
  • Herkennen en inspelen op gedrag van de ander
  • Het zelf verzamelen van aandachtspunten voor uw adviesvaardigheden

Inschrijven is niet meer mogelijk.