Skip to main content

Bijeenkomst Landelijke kenniskring

Gepubliceerd op:
maandag 18-09-2023
Gepubliceerd door:
NVRR secretariaat

26

oktober

Tijdstip

Start: 09:30
tot 16:00 uur.

Locatie

Congresgebouw De Vereeniging

Organisator

NVRR

Bijeenkomst Landelijke kenniskring

De bijeenkomst wordt gehouden in Congresgebouw De Vereeniging, Mariaplaats 14 in Utrecht. Deze locatie is op minder dan 10 minuten loopafstand van Utrecht CS.

Wie niet met openbaar vervoer reist: parkeren kan in de parkeergarages Hoog-Catharijne P1 en P3. Ik heb overigens wel de minder goede ervaring dat deze snel vol zijn. In de buurt van Utrecht CS is ook nog parkeergarage Springweg, Strosteeg 83.

In de regel is voor de bijeenkomst een halve dag gepland en wordt er afgesloten met een lunch.

Enerzijds omdat we dit voorjaar niet bijeen zijn geweest en anderzijds omdat in samenspraak met de directeur van de NvRR, Lies van Aelst, een idee is ontwikkeld, is voor deze keer een hele dag gepland.

Het betreft een pilot voor de training van 10 november “vergroot de impact van je rekenkamer” zoals aangekondigd op de site van de NvRR. Tijdens onze bijeenkomst maken we kennis met de trainer, André de Jong. Hij coacht onder meer professionals om hen te leren hoe ze meer impact kunnen hebben en kunnen leren van elkaar.

Als rekenkamer wil je iets opleveren waar wat mee gedaan wordt en dat aanbevelingen en adviezen van de rapporten zo goed mogelijk worden ontvangen. De vraag is hoe je zelf hier meer regie op kunt voeren. Hiervoor is de communicatie met de ontvangende partijen van belang. Hoe communiceer je als onderzoekers en leden van de rekenkamer met bestuurders en ambtenaren: hoe word je bewust hoe de ander tegenover het onderzoek staat, wat is je eigen dynamiek in relatie tot de reactie van de ander?

De training vindt zoveel mogelijk aan de hand van concrete ervaringen en voorbeelden plaats.

Daarna – en tijdens de lunch – is gelegenheid voor vragen en discussie over de nieuwe wetgeving en verordening voor de rekenkamers. Lies van Aelst is ook aanwezig om ons de meest actuele informatie te geven.

 

Programma:

09.30 – 10.00 uur            inloop en ontvangst met koffie, thee

10.00 – 12.30 uur            deel 1 pilot training André de Jong:

Theoretisch kader en praktijkcases, afwisselend plenair en in groepen zelf aan de slag gaan

12.30 – 13.30 uur            Lunch met gelegenheid voor onderling gesprek

13.30 – 14.30 uur            deel 2 pilot training:

terugkoppeling casesbespreking en verzamelen tips en tops als handvaten voor onderzoekspraktijk

14.30 -14.45 uur              koffie en theebreak

14.45 – 16.00 uur            intervisie: ervaringen en discussie over de nieuwe wetgeving en verordening voor de rekenkamers

Graag je aanmelding via onderstaande link bij de NvRR en ik hoop een mooi aantal van jullie te begroeten en gelegenheid te bieden voor intervisie.