Skip to main content

Lunchwebinar: Offertes aanvragen, kan dat ook anders?

Gepubliceerd op:
woensdag 06-03-2024
Gepubliceerd door:
NVRR secretariaat

18

april

Tijdstip

Start: 12:00
tot 13:00 uur.

Locatie

Online

Organisator

NVRR

Lunchwebinar: Offertes aanvragen, kan dat ook anders?

Rekenkamers zoeken vaak onderzoeksbureaus om mee samen te werken aan onderzoeken. Goede samenwerking en verwachtingen over en weer afstemmen is belangrijk. Dat begint al bij de offerte uitvraag. Hierover krijgt de NVRR signalen dat rekenkamers steeds vaker nul op rekest krijgen als zij een offerte aanvragen. Dit kan liggen aan de hoogte van het budget die een onderzoek minder aantrekkelijk maakt. Het kan echter, die signalen ontvangt de NVRR ook, liggen aan het grote aantal offertes dat gevraagd wordt, immers is het maken van een offerte voor een onderzoeksbureau ook intensief. Zou dat niet anders kunnen?

Verschillende rekenkamers hebben dit recent anders aangepakt. Zij vragen bureaus eerst een pitch te geven en pas daarna eventueel te offreren. Er is dan slechts één bureau dat een offerte uitbrengt. Dit verlaagt de tijdsinvestering en daarmee de drempel tot deelname voor bureaus zonder dat het afbreuk doet aan de keuzevrijheid van rekenkamers.

In dit webinar vertellen de rekenkamer Amersfoort en een onderzoeks- en adviesbureau over hun ervaringen met offertetrajecten voor rekenkameronderzoeken en nodigen deelnemers uit je eigen ervaringen op dit thema te delen.

Inschrijven is niet meer mogelijk.