Skip to main content

Najaarsbijeenkomst Kring Noord

Gepubliceerd op:
vrijdag 23-09-2011
Gepubliceerd door:
NVRR secretariaat

28

oktober

Tijdstip

Start: 13:00
tot 17:00 uur.

Locatie

Stadhuis Groningen

Organisator

Najaarsbijeenkomst Kring Noord

Kring Noord organiseert op vrijdagmiddag 28 oktober een bijeenkomst over de startfase van rekenkameronderzoek. Hoofdmomenten in de startfase zijn de onderwerpselectie en de ontwikkeling van een adequate onderzoeksopzet. Reden om eens goed naar deze fase te kijken is dat slimme keuzes die in deze fase worden gemaakt problemen in de uitvoering kunnen voorkomen, -en andersom.

Michiel Herweijer, voorzitter van Kring Noord zal in een inleiding ingaan op het belang van een goede startnotitie. Wat heb je daar allemaal voor nodig en hoe pak je de opstelling ervan aan?

Na de pauze kunnen de deelnemers van gedachten wisselen, aan de hand van een daartoe opgestelde checklist, over voors en tegens van keuzes die in de beginfase van onderzoeken worden gemaakt (of ten onrechte niet gemaakt). We doen dat in de inmiddels beproefde werkgroepvorm, deze keer o.l.v. Gerard Johanns (o.a. voorzitter Rkc Groningen) en Peter Polhuis (o.a. voorzitter Rkc Leeuwarden). Na afloop borrel. Plaats: Stadhuis Groningen.

De bijeenkomst is i.h.b. bedoeld voor de leden en secretarissen van alle Noordelijke rekenkamercommissies, maar ook toegankelijk voor belangstellenden van elders. Opgave bij de secretaris van Kring Noord: pja.praat@achtkarspelen.nl. Nadere informatie t.z.t. op de eigen websitecorner van Kring Noord.