Skip to main content

ALV & Najaarsbijeenkomst NVRR

Gepubliceerd op:
dinsdag 10-12-2013
Gepubliceerd door:
NVRR secretariaat

21

november

Tijdstip

Start: 11:00
tot 15:00 uur.

Locatie

De Nieuwe Liefde – Da Costakade 102 – Amsterdam

Organisator

NVRR

ALV & Najaarsbijeenkomst NVRR

Op vrijdag 21 november organiseert de NVRR de traditionele najaars ALV in combinatie met een inhoudelijke najaarsbijeenkomst.

Voor de Algemene Ledenvergadering worden alleen de voorzitters – of afgevaardigden – van rekenkamers en rekenkamercommissies verwacht. Kunt u niet persoonlijk aanwezig zijn, kunt u een andere voorzitter machtigen uw stem uit te brengen. U kunt slechts voor één ander lid als gevolmachtigde optreden. Een volmacht is verkrijgbaar bij het secretariaat. Tijdens de ALV, die duurt van 11.30 – 12.30 uur, presenteert het bestuur het jaarplan en de begroting voor 2015 en wordt de nieuwe voorzitter benoemd. U bent welkom vanaf 11.00 uur voor ontvangst en een kop koffie.

De agenda van de ALV en bijbehorende stukken vindt u hieronder.

Na de ALV is een gezamenlijke lunch, waarna om 13.00 uur het middagprogramma begint:

  • 13.00 – 14.00 Workshop Digitale Veiligheid van de Taskforce BID & Rekenkamer Den Haag
  • 14.00 – 14.15 Korte pauze
  • 14.15 – 15.00 Uitreiking Goudvink & Publieksprijs
  • 15.00 – 15.30 Mogelijkheid tot napraten en tevens inloop Symposium Terugblikken en vooruitkijken in het openbaar bestuur

Het middag programma staat ook open voor niet-voorzitters.

Workshop Digitale Veiligheid

Direct na de lunch kunt u met een interactieve workshop ervaren dat digitale veiligheid geen ‘ver-van-mijn-bed-show’ is. U krijgt concrete handvatten hoe de rekenkamer kan bijdragen aan de informatieveiligheid in uw gemeente.

Harro Spanninga en Henk Wesseling van de Taskforce Bestuur en Informatieveiligheid Dienstverlening zetten helder voor u uiteen wat Rijk en VNG doen aan informatieveiligheid (onder andere de VNG-resolutie en de IBD). Watze de Boer, voorzitter Rekenkamer Den Haag, zal samen met Thijs Bosma, projectleider, de ervaringen van het rekenkameronderzoek ‘Digitale Veiligheid’ met u delen. Concreet wordt u beknopt geïnformeerd over aanpak en resultaten in Den Haag en hoe deze ook door andere rekenkamers te benutten zijn.

Uitreiking Goudvink 2014

Na de enerverende wokshop over Digitale Veiligheid sluiten we de middag af met het bekendmaken welk van rapport de Goudvink 2014 heeft gewonnen. Tijdens deze bijeenkomst zal elk van de genomineerde rekenkamers een korte presentatie geven over het onderzoek.

Aanmelden

Aanmelden voor de ALV en/of de middag kan via een webformulier.

Symposium Rekenkamer Amsterdam

Vanwege haar 10 jarig bestaan organiseert de rekenkamer het symposium Terugblikken en vooruitkijken in het openbaar bestuur.
Toegang is gratis en alle leden van de NVRR zijn van harte uitgenodigd om het symposium bij te wonen. Wilt u zch hiervoor wel apart aanmelden?

Routebeschrijving naar de Nieuwe Liefde