Skip to main content

Bijeenkomst kennisuitwisseling van de Kring Limburgse Secretarissen

Gepubliceerd op:
woensdag 29-10-2014
Gepubliceerd door:
NVRR secretariaat

14

november

Tijdstip

Start: 12:45
tot 16:00 uur.

Locatie

Stadhuis Roermond, Markt 31

Organisator

Kring van Limburgse rekenkamersecretarissen

Bijeenkomst kennisuitwisseling van de Kring Limburgse Secretarissen

De Lokale Rekenkamer: EEN NIEUW KRACHTENVELD

Op vrijdag 14 november organiseert de ‘Kring van Limburgse rekenkamersecretarissen’ in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Rekenkamers en Rekenkamercommissies (NVRR) een kennisuitwisseling voor alle voorzitters, leden en onderzoekers van rekenkamer(commissie)s. Daarbij staat inspiratie, verdieping en van elkaar leren centraal.

Als inhoudelijk onderwerp gaan we in op de drie decentralisaties. Deze hebben immers gevolgen voor het lokaal krachtenveld en daarmee ook op de rol en positie van de rekenkamer(commissie).

Om de discussie hierover goed te voeren, zal prof. mr. Douwe-Jan Elzinga, hoogleraar en publicist, hierover zijn mening geven en met ons in gesprek gaan. Prof. Elzinga publiceert veel over het lokaal bestuur en de decentralisaties en is grondlegger van het lokale dualistische systeem, waar ook de verplichting van de lokale rekenkamers uit voortkomt.

Een tweede spreker is de heer Robert Douma, bestuurslid van de NVRR. Hij zal ons bijpraten over de laatste ontwikkelingen in de vereniging en in rekenkamerland.

De Rekenkamercommissie Roermond treedt graag op als onze gastheer voor deze middag. Rekenkamervoorzitter Peter Schrijvers zal ons welkom heten. Dagvoorzitter is Esther Apeldoorn-Feijts, griffier en rekenkamersecretaris in de gemeente Beesel.

Het programma voor de bijeenkomst ziet er als volgt uit:

12.45 – 13.30       Inloop en lunch
13.30 – 13.35       Openingswoord door Peter Schrijvers
13:35 – 13:50       Welkomstwoord door Robert Douma
13.50 – 16:00       Voordracht Douwe-Jan Elzinga: ‘Openbaar bestuur in beweging’, gevolgd door
een pauze en afgesloten met een interactief deel
16.00                  Afsluiting met een drankje

Deelname is GRATIS. De bijeenkomst vindt plaats in het stadhuis van de gemeente Roermond, Markt 31 (toegang via de Bestuursingang, trappetje voor het stadhuis). Parkeren kunt u het beste in de parkeergarage Kazerneplein, Maashaven 144. Van hieruit loopt u in vijf minuten naar het stadhuis aan de Markt. Vanaf Roermond Centraal Station is het ongeveer tien minuten lopen.

U kunt u aanmelden door uiterlijk 7 november een bevestiging te sturen aan: Esther.Apeldoorn@beesel.nl. Gelieve aan te geven of u van de lunch gebruik wilt maken. Er is een maximum aantal deelnemers van 75, waarbij geldt: wie het eerst komt.

Wij kijken uit naar uw komst!

Met vriendelijke groet,

Namens de Kring van Secretarissen van Rekenkamer(commissie)s Limburg,

Arno Vestjens, Esther Apeldoorn, Lea Monod de Froideville, Martijntje Hermans en Julien van Ostaaijen, leden van het organiserend comité voor deze bijeenkomst.