Skip to main content

Onderzoek naar Integriteit: waar staat de rekenkamer? – Seminar van de Rekenkamer Rotterdam

Gepubliceerd op:
vrijdag 02-10-2015
Gepubliceerd door:
NVRR secretariaat

12

november

Tijdstip

Start: 12:45
tot 18:00 uur.

Locatie

Manhatten Hotel Rotterdam

Organisator

Rekenkamer Rotterdam

Onderzoek naar Integriteit: waar staat de rekenkamer? – Seminar van de Rekenkamer Rotterdam

De Rekenkamer Rotterdam organiseert op donderdag 12 november 2015 van 13.00 tot 17.00 uur een seminar over Bestuurlijke en ambtelijke integriteit en het nut en de noodzaak van integriteitsonderzoeken door rekenkamer(commissie)s.

Aan de hand van presentaties en onderlinge discussies zal een verkenning plaatsvinden naar de mate waarin integriteitsonderzoeken uitvoerbaar zijn door rekenkamer(commissie)s en andere organisaties. Daarbij zal nadrukkelijk niet alleen worden gekeken naar de opzet van beleid voor ambtenaren, maar ook naar de bestuurlijke integriteit en de doorvertaling ervan op de werkvloer. Mede aan de hand van casuïstiek komen deze onderwerpen aan bod.

Sprekers die onder meer komen zijn: Muel Kaptein (professor Business Ethics en lntegrity Management), Ellen van Schoten (Algemene Rekenkamer), Hoffman Bedrijfsrecherche en de Rekenkamer Rotterdam.

Het belooft een zeer interessante bijeenkomst te worden. Er zal niet alleen gesproken worden over de noodzaak van integriteitsonderzoek door rekenkamer(commissie)s, maar ook zullen voorbeelden worden gegeven van een dergelijk onderzoek in de praktijk. Tevens wordt aandacht besteed aan het belang van de bestuurlijke integriteit.

Het programma van de middag ziet er als volgt uit:

12.45 – 13.00 uur inloop met koffie
13.00 – 13.10 uur welkom door Paul Hofstra (directeur Rekenkamer Rotterdam)
13.10 – 15.15 uur presentaties
15.15 – 15.40 uur pauze
15.40 – 17.15 uur presentaties
17.15 – 18.00 uur afsluiting en borrel

Het seminar wordt u kosteloos aangeboden door de Rekenkamer Rotterdam. Wel verzoeken wij u zich tijdig aan te melden in verband met het beperkte aantal plaatsen (maximaal 120 deelnemers).
U kunt zich opgever door te mailen naar seminar@rekenkamer.rotterdam.nl.

Meer informatie vindt u in de uitnodiging.