Skip to main content

Samenwerkingsdag AR en NVRR

Gepubliceerd op:
vrijdag 01-07-2016
Gepubliceerd door:
NVRR secretariaat

17

november

Tijdstip

Start: 11:15
tot 16:15 uur.

Locatie

Kloosterkerk, Den Haag

Organisator

Algemene Rekenkamer en NVRR

Samenwerkingsdag AR en NVRR

Locatie: Kloosterkerk, Lange Voorhout 4, Den Haag
Tijd: van 11.15 uur tot 16.15 uur, met aansluitend een borrel

Op donderdag 17 november is het weer zo ver: de Samenwerkingsdag van de NVRR en de Algemene Rekenkamer. We nodigen alle medewerkers van lokale, provinciale en waterschapsrekenkamer(commissie)s en alle medewerkers van de Algemene Rekenkamer uit om tijdens deze dag het thema ‘Rekenkamers in het digitale tijdperk’ te verkennen.

Workshops
We organiseren tal van workshops, waarin je kennis kunt maken met nieuwe (onderzoeks)tools en relevante digitale ontwikkelingen. In de workshops staan we stil bij de vraag wat deze tools en ontwikkelingen betekenen voor het werk van rekenkamer(commissie)s. Zo laten we bijvoorbeeld zien hoe je informatie op sociale media kunt analyseren met behulp van de webapplicatie Coosto. Ook kan je kennismaken met NVivo, een softwarepakket voor het analyseren van kwalitatieve informatie, en horen over de ervaringen van de rekenkamer Amsterdam met dit pakket. We staan verder stil bij Blockchain (de grootste innovatie sinds het internet), Augmented Reality…en nog veel meer.

Resultaten Spotdag en uitreiking Goudvink
Tijdens de Samenwerkingsdag presenteren we ook de resultaten van de Spotdag; ons eerste gezamenlijke onderzoek als rekenkamer(commissie)s onder bewoners. Wat vinden de bewoners die we hebben gesproken van de gebruiksvriendelijkheid van de digitale dienstverlening van de overheid?

En, last but not least: op 17 november wordt de winnaar van de Goudvink gekozen. Welk rekenkamerrapport heeft het ‘verschil’ gemaakt?

Kortom, redenen genoeg om op 17 november naar de Samenwerkingsdag te komen!

Aanmelden
U kunt zich via de website aanmelden voor de samenwerkingsdag en de Algemene Ledenvergadering.