Skip to main content

Spotdag

Gepubliceerd op:
maandag 03-10-2016
Gepubliceerd door:
NVRR secretariaat

10

oktober

Tijdstip

Start: 00:00
tot 23:59 uur.

Locatie

Door heel Nederland

Organisator

Spotdag

Op 10 oktober gaan 16 lokale rekenkamer(commissie)s, 1 provinciale rekenkamer en de Algemene Rekenkamer de ervaringen met digitale dienstverlening spotten.

Van het hoge Noorden tot het diepe Zuiden gaan de deelnemende rekenkamer(commissie)s het experiment aan. Het experiment met het ‘spotten’ als onderzoeksmethode, het samenwerken als rekenkamer(commissie)s en manieren om in contact te komen met inwoners. De ervaringen met deze eerste Spotdag verzamelen we, zodat op basis hiervan kan worden bepaald of en hoe, de Spotdag in de komende jaren wordt voortgezet.

Tijdens de Spotdag vragen de rekenkamer(commissie)s aan inwoners van de betreffende gemeenten en provincie om een fictieve melding over de openbare ruimte in te dienen. Vervolgens worden de respondenten gevraagd naar hun ervaring met het digitaal indienen van deze melding.

Benieuwd hoe het de spotters vergaat? Volg dan op 10 oktober #spotdag

De uitkomsten van de Spotdag presenteren we op 17 november tijdens de Samenwerkingsdag van de AR en NVRR in Den Haag.

Tijdens deze dag wordt ook de winnaar van de Goudvink 2016 gekozen en worden tal van workshops georganiseerd rondom het thema ‘rekenkamers in het digitale tijdperk’.  Genoeg redenen dus om 17 november naar de Samenwerkingsdag te komen!