Skip to main content

Science Works congres Van Publieke Data tot Innovatie

Gepubliceerd op:
donderdag 20-10-2016
Gepubliceerd door:
NVRR secretariaat

24

november

Tijdstip

Start: 09:00
tot 18:00 uur.

Locatie

De Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, Den Haag

Organisator

Science Works i.s.m. Leiden Centre of Data Science

Science Works congres Van Publieke Data tot Innovatie

Op 24 november vindt in Den Haag het congres ‘Van Publieke Data tot Innovatie’ plaats. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door ScienceWorks en in samenwerking met het Leiden Centre of Data Science (LCDS). Wij nodigen u uit om als deelnemer aanwezig te zijn op het congres.

Beter benutten van publieke data leidt niet alleen tot beter beleid, maar ook tot kansen voor het bedrijfsleven en de wetenschap. Voor hen kan het nieuwe producten genereren of meer effectieve analyse en inzicht. Gerichte samenwerking tussen wetenschap, bedrijfsleven en overheid is dan wel een noodzakelijke voorwaarde om dit te realiseren. Daarover gaat dit congres.

Deze samenhang wordt op 24 november door vertegenwoordigers van alle drie partijen aan de orde gesteld. De dag zal geopend worden door de congresvoorzitter Prof. dr.  Jaap van den Herik. Voor het bedrijfsleven zal o.a. Harry van Dorenmalen (IBM Europe) belichten hoe “data-ondernemerschap” kan leiden tot nieuwe bedrijvigheid en nieuwe applicaties, en daarmee ook tot economische en sociale duurzaamheid. Ook de directeur IT van het ministerie van Economische Zaken, Mark Bressers en diverse coryfeeën vanuit de wetenschap en ICT zullen hun ideeën en ervaringen met u delen.

Het congres zal afsluiten met een panel waar de politiek mee praat over de randvoorwaarden voor effectieve innovatie vanuit publieke data. U kunt hier als deelnemer een bijdrage aan leveren. Als u, als wetenschappelijk onderzoeker, beleidsmaker of ondernemer betrokken bent bij deze innovatieprocessen, registreer u dan via de congreswebsite en discussieer met ons mee!

 

Meer informatie en registratie