Skip to main content

Bijeenkomst Brabantse rekenkamer(commissie)s

Gepubliceerd op:
maandag 08-05-2017
Gepubliceerd door:
NVRR secretariaat

8

juni

Tijdstip

Start: 15:00
tot 18:00 uur.

Locatie

Provinciehuis, Den Bosch

Organisator

NVRR

Bijeenkomst Brabantse rekenkamer(commissie)s

Rekenkamers fast forward? Over de veranderende agenda’s van rekenkamers.

Vanuit het regionaal rekenkameroverleg ZuidOostBrabant nodigen we graag alle leden en medewerkers van Brabantse Rekenkamers uit voor een interessante en leuke, inhoudelijke bijeenkomst. De aanleiding hiervoor zijn ontwikkelingen als ‘doe-democratie’, co-creatie, horizontalisering, overheidsparticipatie, regionalisatie en netwerksturing: deze veranderen de context waarin gemeenteraden en gemeentelijke rekenkamers hun werk doen.

In een bijeenkomst op donderdagmiddag 8 juni willen we met elkaar verkennen wat deze ontwikkelingen betekenen voor de rollen van gemeenteraden en hun rekenkamers. Na een korte inleiding op het thema door Jeroen Kerseboom (directeur-secretaris Zuidelijke Rekenkamer) vertellen Jan van den Heuvel (voorzitter verschillende Brabantse rekenkamercommissies) en Tineke van den Biggelaar (secretaris-onderzoeker Eindhovense rekenkamer en voorzitter landelijke kenniskring en 3Ddenktank) over hun ervaringen op dit thema.  

Het zwaartepunt van de bijeenkomst is het delen van de ervaringen van alle aanwezigen. Wat kunnen we van elkaar leren? Zien we onze onderzoeksagenda’s verschuiven? We hebben Jean Eigeman (adviseur publiek domein) en Laurens de Graaf (lector Organiseren van Verandering in het Publieke Domein) gevraagd deze uitwisseling van ervaringen en de discussie hierover te begeleiden.

We zien u graag op 8 juni van 15.00-18.00 uur in het Provinciehuis te Den Bosch! U kunt zich aanmelden bij info@nvrr.nl. In verband met de catering verzoeken we u om dit te doen voor 2 juni aanstaande.