Skip to main content

Vide Evaluatorennetwerk

Gepubliceerd op:
woensdag 27-09-2017
Gepubliceerd door:
NVRR secretariaat

24

oktober

Tijdstip

Start: 15:30
tot 17:30 uur.

Locatie

Ministerie van SZW (Muzenzaal) te Den Haag

Organisator

Vide Evaluatorennetwerk

Vide Evaluatorennetwerk

Op dinsdag 24 oktober aanstaande van 15.30 – 17.30 uur vindt de eerstvolgende bijeenkomst van het Vide Evaluatorennetwerk plaats. Het onderwerp van deze bijeenkomst is Vergelijkingsanalyse: opmaat voor een effectmeting of meer?

In evaluatieland zijn Randomised Controlled Trials (RTC) of als dit niet mogelijk is een quasi-experimentele aanpak de gouden standaard om effectiviteit aan te tonen. Dit type onderzoek vergt echter vaak een grote investering en is niet altijd mogelijk. Vooral het aantonen van het causale verband tussen beleid en de uitkomst is vaak een heikel punt. De haken en ogen vormen soms zo’n belemmering dat beleidsmakers en evaluatoren zich er maar helemaal niet aan wagen.

Het ministerie van EZ en het CBS lieten zich door deze belemmeringen niet uit het veld slaan en bedachten voor de evaluatie van de Garantstellingen Landbouw samen een gefaseerde aanpak om een antwoord te geven op de vraag: Stimuleren garantstellingen de kredietverstrekking aan landbouwondernemingen? Met deze regeling staat de overheid borg voor landbouwondernemingen die bij het afsluiten van een lening de bank niet genoeg zekerheid kunnen bieden.

Gastsprekers deze middag zijn Tommy Span (statistisch onderzoeker bij het Centrum voor Beleidsstatistiek van het CBS) en Kees van Drunen (beleidsmedewerker bij DG Agro en Natuur en dossierhouder voor de te evalueren regeling bij EZ). Meer informatie vindt u op de website.