Skip to main content

Vide Evaluatorennetwerk

Gepubliceerd op:
dinsdag 13-02-2018
Gepubliceerd door:
NVRR secretariaat

13

maart

Tijdstip

Start: 15:00
tot 18:00 uur.

Locatie

Ministerie van Buitenlandse Zaken te Den Haag (Rijnstraat 8, zaal 02.D.075)

Organisator

Vide

Vide Evaluatorennetwerk

Op dinsdag 13 maart aanstaande staat de eerstvolgende bijeenkomst van het Vide Evaluatorennetwerk gepland. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: “Outcome Mapping en Outcome Harvesting: meer zicht op effecten van beleid?”

Outcome mapping en Outcome harvesting zijn twee participatieve evaluatiemethodes gericht op het verwerven van inzicht in de outcome van beleid en programma’s, in het bijzonder in onoverzichtelijke en complexe situaties. Tot nog toe worden de methodes vooral ingezet op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, maar ze zijn zeker ook op andere beleidsterreinen bruikbaar.

Om deze methodes nader te verkennen organiseert het Evaluatorennetwerk op 13 maart 2018 een bijeenkomst over Outcome mapping en Outcome harvesting. Goele Scheers en Steff Deprez verzorgen hierover een introductie. Zij hebben bijgedragen aan de methodiekontwikkeling en hebben ruime ervaring in het gebruik ervan. Na een introductie over de gemeenschappelijke principes en concepten van Outcome Mapping en Outcome Harvesting, zullen Goele en Steff de praktische stappen van deze twee methodes in meer detail toelichten.

Wendy Asbeek Brusse (directeur IOB) en Odette van de Riet (Behavioural Insight Team IenM) zullen een reflectie geven op de mogelijke toepassing van deze methodes voor monitoring en evaluatie van beleid op het terrein van BZ/BHOS en IenM.

Graag gaan we daarna met de zaal in gesprek over de toepasbaarheid van deze methodes voor leren en verantwoording op verschillende beleidsterreinen en over de rol van evaluatoren, beleidsmakers en uitvoerders daarbij.

Programma

15.00 – 16.00 Inleiding in Outcome mapping en Outcome Harvesting door Goele Scheers en Steff Deprez

16.00 – 16.30 Reflectie door Wendy Asbeek Brusse (IOB) en Odette van de Riet (BIT IenM)

16.30 – 17.00 Vragen en discussie

17.00 – 18.00 Borrel

Datum: dinsdag 13 maart 2018

Aanvang: 15.00 – 18.00 uur

Locatie: Ministerie van Buitenlandse Zaken te Den Haag (Rijnstraat 8, zaal 02.D.075)

Aanmelden: via een mail naar secretariaat@videnet.nl

Kosten: er zijn aan deze bijeenkomsten geen kosten verbonden

Voor meer informatie over de sprekers, Outcome Mapping en Outcome Harvesting klik hier.