Skip to main content

Cursus Rekenkameronderzoek 2019

Gepubliceerd op:
woensdag 04-07-2018
Gepubliceerd door:
NVRR secretariaat

26

maart

Tijdstip

Start: 00:00
tot 23:59 uur.

Locatie

Erasmus Universiteit Rotterdam

Organisator

Erasmus Universiteit Rotterdam

Cursus Rekenkameronderzoek 2019

Cursus Rekenkameronderzoek 2019

Het uitvoeren van rekenkameronderzoek is een opgave waar alle gemeenten en provincies in Nederland verantwoordelijk voor zijn. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door lokale rekenkamers en rekenkamercommissies. Er zijn de afgelopen tien jaar al enorm veel rekenkameronderzoeken verschenen en deze werken op allerlei manieren door in het openbaar bestuur. Het is van belang de impact van rekenkameronderzoek zo groot mogelijk te laten zijn. Doorwerking van rekenkameronderzoek wordt in hoge mate gefaciliteerd door een onberispelijke kwaliteit van het onderzoek.

De postacademische cursus Rekenkameronderzoek wordt verzorgd door de Erasmus Universiteit Rotterdam in samenwerking met de NVRR en is bedoeld om handvatten te bieden voor het opzetten en (laten) uitvoeren van kwalitatief hoogwaardig rekenkameronderzoek.

Wanneer
In maart en april 2019 wordt de cursus voor de 15e keer georganiseerd. De 5-daagse cursus wordt aangeboden in twee blokken van respectievelijk 3 en 2 dagen:

Blok 1: dinsdag 26 maart, woensdag 27 maart en donderdag 28 maart 2019

Blok 2: woensdag 17 april en donderdag 18 april 2019

Voor wie bedoeld

De cursus is een postacademische opleiding en bedoeld voor HBO- en WO- afgestudeerden die beroepshalve betrokken zijn bij de organisatie en uitvoering van rekenkameronderzoeken op provinciaal en gemeentelijk niveau. De cursus is bedoeld voor voorzitters, secretarissen en leden van lokale rekenkamers en rekenkamercommissies. De cursus is uiteraard ook van belang voor onderzoekers van provinciale rekenkamers en rekenkamers van waterschappen.

Inhoud

De cursus richt zich in het bijzonder op het opzetten en uitvoeren van rekenkameronderzoek. De methodisch-technische aspecten van rekenkameronderzoek komen uitgebreid aan de orde Naast de methodisch-technische aspecten wordt aandacht besteed aan de doorwerking van rekenkameronderzoek. Het gaat dan in het bijzonder om de strategische meerwaarde van onderzoek, de bruikbaarheid en de mogelijke effecten van onderzoek.

Locatie

Erasmus Universiteit Rotterdam.

Deelname en kosten

Het maximum aantal deelnemers aan deze cursus is gesteld op 15. Dit om een goede interactie tussen docenten en cursisten, en cursisten onderling, te waarborgen. De kosten van de cursus, inclusief een reader, lesmateriaal en lunches bedragen € 1.900,-. Deelnemers aangesloten bij de NVRR krijgen een korting van 15%.

Meer informatie kunt u verkrijgen via de coördinatoren van de cursus, dr. Jan Hakvoort (010-4082085) en dr. Henk Klaassen (010-4082104). Deelnemers kunnen zich per e-mail aanmelden bij Henk Klaassen van de opleiding Bestuurskunde van de Erasmus Universiteit Rotterdam: klaassen@essb.eur.nl