Skip to main content

PraktijkVoorbeeldenParade Sociaal Domein

Gepubliceerd op:
donderdag 09-08-2018
Gepubliceerd door:
NVRR secretariaat

24

september

Tijdstip

Start: 09:30
tot 16:15 uur.

Locatie

Rotterdam (24-09), Eindhoven (01-10), Zwolle (08-10)

Organisator

VNG

PraktijkVoorbeeldenParade Sociaal Domein

In het najaar van 2018 organiseert de VNG, in samenwerking met de Werkplaatsen Sociaal Domein en ZonMw, voor de eerste keer de PraktijkVoorbeeldenParade Sociaal Domein. Drie regionale dagen waarin gemeenten en hun partners een podium krijgen om aan elkaar te laten zien wat zij waarmaken.

Gemeenten werken samen met maatschappelijke organisaties en inwoners aan een samenleving waarin iedereen naar vermogen kan en mag meedoen. Dit transformatiedoel vraagt om lokale, innovatieve en integrale manieren van werken. Wat lukt wel en wat lukt niet? Welke innovaties zijn succesvol? Wat maken we waar? Hoe maken we het waar? En bovenal: wat merken inwoners ervan?

Met deze parade van praktijkvoorbeelden kunnen we anderen inspireren, maar ook zelf geïnspireerd raken. Wat is er in jouw gemeente geslaagd? Waar ben je trots op? Laat het zien. Naar welke oplossingen ben jij nog op zoek? Wat kan er in jouw gemeente nog beter? Onderzoek tijdens de PraktijkVoorbeeldenParade Sociaal Domein hoe ze elders zaken aanpakken.

De parade vindt plaats op 24 september, 1 en 8 oktober 2018 in respectievelijk Rotterdam, Eindhoven en Zwolle.