Skip to main content

Divosa Benchmark Werk & Inkomen

Gepubliceerd op:
maandag 01-10-2018
Gepubliceerd door:
NVRR secretariaat

2

november

Tijdstip

Start: 10:00
tot 13:00 uur.

Locatie

Utrecht

Organisator

Divosa

Divosa Benchmark Werk & Inkomen

Werk genoeg! Het tij zit mee, maar waarom doen nog zoveel mensen niet mee op de arbeidsmarkt? Vanuit de politiek en werkgevers wordt de druk op gemeenten opgevoerd. Waarom daalt de bijstand zo langzaam? Wat kunnen gemeenten doen om mensen sneller aan het werk te helpen? Op 2 november brengen we wetenschap en praktijk bij elkaar en staan bewezen effectieve methodieken centraal.

Om kwetsbare mensen een plek op de arbeidsmarkt te bieden, is de vraag van werkgevers niet voldoende. Waar moeten gemeenten in investeren? Welke methodieken in de uitvoering hebben succes? En hoe kunnen werkgevers intrinsiek gemotiveerd worden om kwetsbare mensen een plek te gunnen? In deze landelijke benchlearnbijeenkomst bespreken we de volledige route van bijstand naar werk aan de hand van wetenschap, benchmarkcijfers en praktijkvoorbeelden.

Programma

Welkom & inleiding Wat zeggen de cijfers van de Divosa Benchmark Werk & Inkomen? Marije van Dodeweerd, projectleider Divosa Benchmark, presenteert cijfers van 220 gemeenten over instroom, uitstroom en voorzieningen.

Wat is nodig om iedereen een plek op de arbeidsmarkt te bieden? Volgens dr. Roland Blonk biedt de arbeidsmarkt kansen voor iedereen. Maar dat blijkt nog niet uit de praktijk. Hoe overbruggen we de afstand tussen werkgevers en kwetsbare werkzoekenden en wat is de rol van de gemeente daarbij?

Blonk heeft onderzoek gedaan naar gedragsverandering van het individu. Om werkgevers te motiveren is maatwerk nodig. Maar ook de professional moet gemotiveerd zijn. Blonk zal hiervoor een essentieel model toelichten, onderbouwd met wetenschappelijke kennis over gedragsverandering en toe te passen op de gemeentelijke praktijk.

Workshops

In een aantal workshops vertellen gemeenten hoe zij het model van Blonk vertaald hebben naar hun praktijk en hoe zij bepaalde methodieken hebben geïmplementeerd die ertoe bijdragen meer mensen aan werk te helpen.

Meer informatie volgt.