Skip to main content

Verdiepende module P&C-cyclus voor gemeentelijke rekenkamer(commissies)

Gepubliceerd op:
woensdag 11-11-2020
Gepubliceerd door:
NVRR secretariaat

18

december

Tijdstip

Start: 10:00
tot 15:00 uur.

Locatie

via zoom

Organisator

NVRR

Verdiepende module P&C-cyclus voor gemeentelijke rekenkamer(commissies)

In de verdiepende module P&C-cyclus maakt u kennis met alle onderdelen van de P&C-cyclus van uw gemeente en krijgt u inzicht hoe u deze als gemeentelijke rekenkamer(commissie) kunt benutten. Dit is geen verdiepende module gemeentefinanciën of BBV.

In deze module staat de P&C-cyclus centraal en krijgt u op hoofdlijnen inzicht in hoe u de bijbehorende documenten van de P&C cyclus als rekenkamer(commissie kunt lezen en benutten.

U krijgt inzicht in de functie van de P&C cyclus en aan de hand van de P&C-cyclus voor begroten en verantwoorden leert hoe de financiën van uw gemeente op hoofdlijnen zijn opgebouwd.

Verder krijgt u bij elke fase van de P&C-cyclus aan de hand van een actieve oefening inzicht hoe u als rekenkamer(commissie) deze fase kunt benutten.

Na afloop van de cursus kunt u de stukken van de P&C-cyclus begrijpen en beredeneren welke instrumenten u kunt om raadsleden te ondersteunen in hun kaderstellende en controlerende rol.

De verdiepende module P&C-cyclus is gericht op de leden en ondersteunende staf van gemeentelijke rekenkamer(commissies).

Deze module zal digitaal plaatsvinden in 2 interactieve sessies van elk 2 uur op 18 december via Zoom. De tijden zijn van 10.00 – 12.00 uur en van 13.00 – 15.00 uur.

Docent: De module zal worden verzorgd door dr. Sjoerd Keulen. Sjoerd is expert onderzoeker bij de Algemene Rekenkamer en bestuurslid van de rekenkamer Utrecht. Daarvoor was hij universitair docent Begrotingsbeleid en Financieel Management aan de Erasmus Universiteit, onderzoeker voor de parlementaire enquête woningcorporaties en senior adviseur op het ministerie van Financiën.

De inschrijfmogelijkheid is gesloten, het maximaal aantal personen is bereikt.