Skip to main content

Webinar Handreikingen energietransitie I

Gepubliceerd op:
woensdag 25-11-2020
Gepubliceerd door:
NVRR secretariaat

17

december

Tijdstip

Start: 19:30
tot 21:30 uur.

Locatie

Zoom

Organisator

NVRR

Webinar Handreikingen energietransitie I

Handreikingen energietransitie I en II

In deze twee webinars worden de handreikingen energietransitie I en II gepresenteerd. De handreikingen beschrijven onderzoekstechnieken in het energiesysteem. De eerste webinar, handreiking energietransitie I, geeft een heldere inleiding in het energiesysteem en energiebeleid. Het accent ligt op ex post onderzoek naar energiebesparingsbeleid. Besproken wordt waar je bij dit type ex post rekenkameronderzoek aandacht voor dient te hebben. Wat de do’s en do nots zijn. Deze webinar wordt gegeven door Piet Boonenkamp. Expert in monitoring en evaluatie van nationaal energiebeleid.

De tweede webinar, handreiking energietransitie II, geeft inzicht in de ontwikkeling van de Regionale Energie Strategien. Besproken wordt welke vormen van rekenkameronderzoek gedaan kunnen worden tijdens het ontwerp van deze strategieën, ex durante, of vooruitblikkend, ex ante. Deze webinar wordt gegeven door Yvonne Hofman, expert in de regionale energietransitie.

Tijdens de webinars wordt de materie toegelicht met praktijkvoorbeelden. Beide handreikingen zijn tot stand gekomen in samenwerking met rekenkamerleden, de NVRR en beide experts.

  • Handreikingen energietransitie I zal plaatsvinden op donderdagavond 17 december van 19.30 – 21.30 uur.
  • Handreikingen energietransitie II zal plaatsvinden op maandag 21 december van 13.00 – 15.00 uur.

Hieronder kunt u zich gratis aanmelden voor 1 of beide webinars.