Skip to main content

Innovatie voor Datagedreven Beleidsonderzoek

Gepubliceerd op:
dinsdag 28-09-2021
Gepubliceerd door:
NVRR secretariaat

4

november

Tijdstip

Start: 09:30
tot 17:00 uur.

Locatie

Den Haag

Organisator

ScienceWorks

Innovatie voor Datagedreven Beleidsonderzoek

Donderdag 4, 11 & 18 november 2021, Den Haag

De aankomende Leergang Beleidsonderzoek van ScienceWorks richt zich op nieuwe methoden en data-technieken voor het inhoudelijk onderbouwen van beleid. Deelname is zowel op fysieke als virtuele wijze mogelijk. Het volledige trainingsprogramma kunt u vinden op onze cursuswebsite.

Er bestaat een groeiende behoefte bij overheidsorganisaties om de evaluatie van beleid meer te integreren met de beleidsontwikkeling. Dit komt ten dele doordat het vroeg toepassen van beleidsevaluatie in het stadium van de beleidscyclus van grote meerwaarde kan zijn om de effectiviteit van nieuw beleid niet alleen beter vast te stellen maar zelfs te stimuleren. Daarnaast worden er met de voortdurende ontwikkelingen van technologische middelen steeds meer mogelijkheden gegenereerd voor het onderzoeken en onderbouwen van beleid.

In deze editie van de leergang geeft ScienceWorks aandacht aan het proces en de nieuwste methoden om door datagedreven, innovatieve evaluatie zowel meer kwaliteit als effectiviteit aan beleid te verbinden. Tevens zal ingegaan worden op de consequenties die kunnen optreden voor beleidsonderzoekers als zij zich met diverse vormen van evaluatie gaan bezig houden. Al met al geeft het een compleet beeld van nieuwe mogelijkheden voor beleidsonderzoek, met medewerking van vooraanstaande experts werkzaam binnen universiteiten en nationale en lokale overheden.

Bij registratie wordt gevraagd om uw specifieke ervaringen en leerdoelen, om de materie zo waardevol en toegepast mogelijk voor elke individuele participant te maken. De leergang is ontwikkeld voor de volgende doelgroepen: Nationale, regionale en lokale rekenkamers, beleidsonderzoekers, beleidsevaluatoren, toezichthouders, programmamanagers of datamanagers.

We kijken ernaar uit u te mogen ontvangen, virtueel danwel in Den Haag!

Leden van NVRR krijgen via het online registratieformulier een korting van €200,- voor deelname aan deze leergang