Skip to main content

Verdiepende module P&C-cyclus

Gepubliceerd op:
vrijdag 26-11-2021
Gepubliceerd door:
NVRR secretariaat

10

december

Tijdstip

Start: 10:00
tot 15:00 uur.

Locatie

Digitaal via zoom

Organisator

NVRR

Verdiepende module P&C-cyclus

VANWEGE HET BEPERKTE AANTAL AANMELDINGEN ZAL DEZE CURSUS NIET PLAATSVINDEN. BINNEN 3 MAANDEN ZAL DEZE CURSUS OPNIEUW AANGEBODEN WORDEN

In de verdiepende module P&C-cyclus maakt u kennis met alle onderdelen van de P&C-cyclus van uw gemeente en krijgt u inzicht hoe u deze als gemeentelijke rekenkamer(commissie) kunt benutten. Dit is geen verdiepende module gemeentefinanciën of BBV.

In deze module staat de P&C-cyclus centraal en krijgt u op hoofdlijnen inzicht in hoe u de bijbehorende documenten van de P&C-cyclus als rekenkamer(commissie) kunt lezen en benutten.

U krijgt inzicht in de functie van de P&C-cyclus en aan de hand van de P&C-cyclus voor begroten en verantwoorden leert u hoe de financiën van uw gemeente op hoofdlijnen zijn opgebouwd.
Verder krijgt u bij elke fase van de P&C-cyclus aan de hand van een actieve oefening inzicht hoe u als rekenkamer(commissie) deze fase kunt benutten.

Na afloop van de cursus kunt u de stukken van de P&C-cyclus begrijpen en beredeneren welke instrumenten u kunt gebruiken om raadsleden te ondersteunen in hun kaderstellende en controlerende rol.
De verdiepende module P&C-cyclus is gericht op de leden en ondersteunende staf van gemeentelijke rekenkamer(commissies).

De module zal worden verzorgd door dr. Sjoerd Keulen. Sjoerd is expert onderzoeker bij de Algemene Rekenkamer en bestuurslid van de rekenkamer Utrecht.

De verdiepende module wordt op vrijdag 10 december in 2 interactieve sessies van elk 2 uur op Zoom verzorgd (van 10.00 – 12.00 en van 13.00 – 15.00 uur).

De kosten zijn €100 voor leden en €150 voor niet-leden.