Skip to main content

Jan de Ridder (RMA) nieuwe voorzitter NVRR

Gepubliceerd op:
vrijdag 21-11-2014
Gepubliceerd door:
NVRR Secretariaat

Jan de Ridder (RMA) nieuwe voorzitter NVRR

Amsterdam  – Vrijdag 21 november 2014 is, tijdens het NVRR najaarscongres, Jan de Ridder, directeur Rekenkamer Metropool Amsterdam, officieel benoemd tot nieuwe voorzitter van de NVRR.

Jan de Ridder volgt Leo Markensteyn op, die het voorzitterschap na 1 termijn van 4 jaar met succes vervuld te hebben, neerlegt. De Ridder is sinds 2010 bestuurder/directeur van de Rekenkamer Metropool Amsterdam.

De Ridder is na zijn doctoraal Politicologie/Methoden en Technieken gepromoveerd in de Sociale Wetenschappen op computergestuurde tekstanalyse. Begonnen als onderzoeker  bij de afdeling Methoden & Technieken en de afdeling Politicologie van de Vrije Universiteit is De Ridder lange tijd verbonden geweest aan de Universiteit van Amsterdam als universitair (hoofd) docent bij de afdeling Communicatiewetenschap. Ook als  Directeur van het Media & Communicatie Instituut (Onderwijsinstituut) en als Voorzitter van de afdeling Communicatiewetenschap. Tot zijn benoeming bij de Rekenkamer Metropool Amsterdam is hij ruim 15 jaar actief geweest in de Haarlemse lokale politiek.


NB Naarmate de datum waarop dit bericht gepubliceerd is verder in het verleden ligt, neemt de actualiteitswaarde af. Ook kan het bericht ingehaald zijn door de nieuwe actualiteit. Raadpleeg indien nodig ook andere bronnen.