Skip to main content

De eerste Spotdag komt eraan!

Gepubliceerd op:
maandag 03-10-2016
Gepubliceerd door:
NVRR Secretariaat

De eerste Spotdag komt eraan!

Het aftellen is begonnen. Nog een week te gaan en dan is het zo ver: de eerste Spotdag van rekenkamers en rekenkamercommissies.

Op 10 oktober gaan 16 lokale rekenkamer(commissie)s, 1 provinciale rekenkamer en de Algemene Rekenkamer de ervaringen met digitale dienstverlening spotten.

Van het hoge Noorden tot het diepe Zuiden gaan de deelnemende rekenkamer(commissie)s het experiment aan. Het experiment met het ‘spotten’ als onderzoeksmethode, het samenwerken als rekenkamer(commissie)s en manieren om in contact te komen met inwoners. De ervaringen met deze eerste Spotdag verzamelen we, zodat op basis hiervan kan worden bepaald of en hoe, de Spotdag in de komende jaren wordt voortgezet.

Tijdens de Spotdag vragen de rekenkamer(commissie)s aan inwoners van de betreffende gemeenten en provincie om een fictieve melding over de openbare ruimte in te dienen. Vervolgens worden de respondenten gevraagd naar hun ervaring met het digitaal indienen van deze melding.

Benieuwd hoe het de spotters vergaat? Volg dan op 10 oktober #spotdag

Om alvast in de agenda te zetten
De uitkomsten van de Spotdag presenteren we op 17 november tijdens de Samenwerkingsdag van de AR en NVRR in Den Haag.
Tijdens deze dag wordt ook de winnaar van de Goudvink 2016 gekozen en worden tal van workshops georganiseerd rondom het thema ‘rekenkamers in het digitale tijdperk’. Genoeg redenen dus om 17 november naar de Samenwerkingsdag te komen!


NB Naarmate de datum waarop dit bericht gepubliceerd is verder in het verleden ligt, neemt de actualiteitswaarde af. Ook kan het bericht ingehaald zijn door de nieuwe actualiteit. Raadpleeg indien nodig ook andere bronnen.