• Home
  • Nieuws
  • Innovatieve aanpak om mensen uit de bijstand naar werk te begeleiden is succesvol

Innovatieve aanpak om mensen uit de bijstand naar werk te begeleiden is succesvol

Gepubliceerd op:
dinsdag 22-08-2017
Gepubliceerd door:
NVRR Secretariaat

Dit betreft een nieuwsbericht van 6 november 2020.

De informatie in dit nieuwsbericht kan inmiddels verlopen of herzien zijn. Raadpleeg indien nodig andere bronnen.

Innovatieve aanpak om mensen uit de bijstand naar werk te begeleiden is succesvol

TNO ontwikkelde een wetenschappelijk onderbouwde innovatieve instrumenten en methoden om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk te begeleiden.

Hierover schreven Roland Blonk en Cees Wever de whitepaper 'Inclusieve innovatie in de regio'. Zij geven aan dat de regionale aanpak het beste werkt omdat effectieve bedrijfsnetwerken, innovatie-initiatieven, onderwijsinstellingen, werkgelegenheidsprojecten en re-integratie regionaal georganiseerd zijn.

Blonk geeft aan dat er kansen liggen als uitvoeringsorganisaties evidence-based werken en werkgevers openstaan voor innovatie. Kansen zoals bij het creëren van nieuwe producten, het terughalen van productie uit het buitenland (reshoring) en het organiseren van regionale loopbaanpaden om nieuwe beroepsvaardigheden aan te leren.

Een concreet voorbeeld van een succesvolle regionale aanpak is Flexicurity In de Regio (FIRE) in Flevoland. Hierbij wordt flexibiliteit (voor bedrijven) en zekerheid (voor werkenden) in regionale samenwerking gecombineerd in drie stappen: inventariseren van gedeelde belangen, praktisch vormgeven van de samenwerking en tussentijdse evaluatie met een monitoringsinstrument van TNO.

Nederlandse Vereniging van Rekenkamers & Rekenkamercommissies

Het NVRR-secretariaat is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Telefoon: 085 - 225 02 75
E-mail: info@nvrr.nl
Start live-chat

Website door Interactie Groep.