Skip to main content

Coaching: inspiratie, praktische tips en een frisse blik

Gepubliceerd op:
maandag 16-03-2020
Gepubliceerd door:
NVRR Secretariaat

Coaching: inspiratie, praktische tips en een frisse blik

Ook behoefte aan een goed gesprek over rekenkamerwerk? De NVRR biedt nu een uur gratis coaching aan door de ontwikkelaars van het Rekenkamerkompas. Lees deze vier ‘reviews’. Het aanbod geldt tot mei 2020.

 

 

 

 1. Esther Fogl (lid en secretaris van de RKC Noordoostpolder)

  “Onze vraag: hoe zorg je voor een goede relatie met de raad en het college? Je werkt aan hetzelfde doel, maar dat voelt soms niet zo. De komst van een nieuwe voorzitter leek ons een mooie aanleiding voor een coachingsgesprek. We hebben ook nieuwe ideeën opgedaan over het ophalen van onderwerpen. En we gaan ons werkproces beter uitleggen aan ambtenaren. Coach Marije heeft ons uitgedaagd om anders te kijken. Een aanrader.”
 2. Stan Hermans (raadsadviseur gemeente Goes en secretaris RKC)

  “Ik heb samen met onze voorzitter een telefonische coachingssessie gehad. We willen onze slapende rekenkamercommissie nieuw leven inblazen. Het zou mooi zijn als de leden de toegevoegde waarde van een onderzoek zien en zich echt mede-eigenaar voelen. We vroegen ons concreet af hoe je een verkennend onderzoek kunt opzetten. Een van de tips: noem het een verkenning, geen onderzoek. Dan haal je veel op zonder dat het later dubbelop voelt. Met zo’n concrete tip kun je meteen je voordeel doen.”
 3. Gerrit Hagelstein (voorzitter van de RKC Lingewaard)

  “Wij hebben sinds een jaar een nieuwe samenstelling. Daarom hebben we de coaching uitgebreid tot een teammiddag, om afspraken te kunnen maken over onze werkwijze. Welke eisen stel je aan goed onderzoek? Wat heb je nodig aan ondersteuning? Hoe ben je een goede opdrachtgever? Coach Vincent leidde het gesprek. We hebben nu een fijn actielijstje. Vincent heeft kennis van zaken, het was een inspirerende middag.”
 4. Nelleke van Proosdij (raadsadviseur gemeente Enschede en secretaris RKC)

  “Het aanbod van een coachingssessie sprak ons meteen aan. Leuk, eens met een frisse blik naar je eigen werk kijken. We kozen een onderwerp dat anders niet zo snel op de agenda komt: communicatie en publiciteit. We vroegen ons af of we meer wilden of konden communiceren met ‘de stad’ over onze onderzoeken, maar kwamen er op uit dat voor onze rekenkamer de raad de belangrijkste partner is. We gaan als eerste stap de raad nu beter informeren bij de start van elk onderzoek. Niks ingewikkelds, maar gewoon een goed idee.”

Gratis coaching

Maak nu gebruik van de NVRR-coaching. De NVRR biedt je een gratis coachingsgesprek aan van een uur met een van de makers van het Rekenkamerkompas (wil je langer aan de slag, kan dit natuurlijk op eigen kosten). Je bepaalt zelf het onderwerp. Vul het formulier in en wij nemen contact op.


NB Naarmate de datum waarop dit bericht gepubliceerd is verder in het verleden ligt, neemt de actualiteitswaarde af. Ook kan het bericht ingehaald zijn door de nieuwe actualiteit. Raadpleeg indien nodig ook andere bronnen.