Skip to main content

Doe mee onderzoek

Gepubliceerd op:
maandag 08-06-2020
Gepubliceerd door:
NVRR Secretariaat

Doe mee onderzoek

In de vorige nieuwsbrief is het doe mee onderzoek aangekondigd en konden rekenkamer(commissie) hun belangstelling aangeven. Dit heeft al zo’n 20 reacties opgeleverd. Inmiddels heeft het O-team een bureau geselecteerd en heeft het NVRR bestuur op 8 juni positief besloten over de gunning van de opdracht. PBLQ gaat het Doe mee onderzoek uitvoeren. Het plan dat zij hiervoor hebben opgesteld kunt u lezen door te klikken op de downloadlink hieronder. Op donderdag 25 juni van 12 uur tot 13 uur vindt een digitale startbijeenkomst plaats waarin we het plan toelichten en gelegenheid is tot het stellen van vragen. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via ontwikkelteam@nvrr.nl. Tot uiterlijk 10 juli kunnen rekenkamers zich aanmelden. Kort hierna start het onderzoek en hebben rekenkamer(commissies) tot eind september de tijd om stukken te verzamelen en aan te leveren.

Er kunnen 40 rekenkamers meedoen en voor de aanmelding geldt wie het eerst komt wie het eerst maalt. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Helemaal gratis is het echter niet want Rekenkamer(commissie) moeten zelf de informatie verzamelen bij de gemeente en het bestuurlijke rapport met conclusies en aanbevelingen schrijven. Vanuit de NVRR wordt de verwerking van de informatie tot een rapportage op gemeenteniveau met benchmark informatie beschikbaar gesteld. Om het product aan zoveel mogelijk rekenkamer aan te kunnen bieden, is standaardisatie noodzakelijk. Het is dus niet mogelijk om individuele wensen mee te nemen. Indien die er wel zijn, kunt u hierover zelf afspraken maken met PBLQ. Dit gaat echter buiten de NVRR om.


Downloads


NB Naarmate de datum waarop dit bericht gepubliceerd is verder in het verleden ligt, neemt de actualiteitswaarde af. Ook kan het bericht ingehaald zijn door de nieuwe actualiteit. Raadpleeg indien nodig ook andere bronnen.