Skip to main content

Symposium RMA Waardevol bestuur 28 jan. 2022

Gepubliceerd op:
donderdag 02-09-2021
Gepubliceerd door:
50034

Symposium RMA Waardevol bestuur 28 jan. 2022

De Rekenkamer Metropool Amsterdam organiseert het symposium Waardevol bestuur.

Op 28 januari 2022 organiseert de Rekenkamer Metropool Amsterdam (RMA) het symposium Waardevol bestuur. Verantwoorden is het centrale thema. Weten we wat het lokale bestuur doet? Waar publieke middelen aan worden besteed? Wat de resultaten zijn en hoe die worden bereikt? Want natuurlijk moet de overheid presteren, maar dat moet wel democratisch, integer en transparant gebeuren. Juist in die samenhang zit de essentie van Waardevol bestuur.

Verantwoording schiet in de praktijk echter vaak tekort, zo blijkt onder meer uit 12 jaar RMA-onderzoek. Tijdens het symposium gaan we in op de tekortkomingen in de verantwoording en op de resultaten van twee nieuwe onderzoeken waar dat ook weer blijkt: het openbaar maken van overheidsinformatie en het coalitieakkoord als sturings- en verantwoordingsinstrument.

Onder andere Geerten Boogaard (hoogleraar decentrale overheden, Universiteit Leiden), Peter Castenmiller (senior onderzoeker PBLQ), het Amsterdamse Fons Vitae Lyceum, Annemarie Drahmann (Universiteit Leiden) en Patrick Nederkoorn (cabaretier en presentator) dragen aan het symposium bij. Aansluitend nemen we afscheid van directeur Jan de Ridder.

Aanmelden kan via het formulier, zie link hieronder.

Bekijk voor meer uitgebreide informatie onze website: https://www.rekenkamer.amsterdam.nl/thema-verantwoording/


NB Naarmate de datum waarop dit bericht gepubliceerd is verder in het verleden ligt, neemt de actualiteitswaarde af. Ook kan het bericht ingehaald zijn door de nieuwe actualiteit. Raadpleeg indien nodig ook andere bronnen.